Blog

Voor- en nadelen van glas-glas zonnepanelen

Bij Verdasol bieden we een gevarieerd assortiment aan zonne-energiesystemen, waaronder onze geavanceerde glas-glas zonnepanelen. Elk paneel in ons assortiment voldoet aan strikte kwaliteitsnormen, zoals vereist in Nederland, om de hoogste betrouwbaarheid en efficiëntie te garanderen.

Onze zonnepanelen worden altijd geleverd met een essentieel kwaliteitskeurmerk, dat de afwezigheid van productiefouten in de loop der jaren van gebruik verzekert. Dit keurmerk bevestigt ook het beloofde vermogen van elk paneel bij aankoop.

Unieke Kenmerken van Glas-glas Zonnepanelen van Verdasol

  • Verminderde Gevoeligheid voor Microscheurtjes: Onze glas-glas panelen zijn ontworpen om minder vatbaar te zijn voor microscheurtjes, die vaak voorkomen bij traditionele glas-folie zonnepanelen. Dit is te danken aan de dubbele glaslaag, die de panelen tot wel 15% sterker maakt.
  • Robuust Ontwerp: In tegenstelling tot de gebruikelijke kunststof achterzijde, beschikken onze glas-glas panelen over een stevige glazen achterkant, wat de algehele duurzaamheid verhoogt.
  • Levensduur en Betrouwbaarheid: Door hun robuuste ontwerp hebben onze glas-glas zonnepanelen een langere levensduur, waardoor ze een verstandige investering zijn voor de lange termijn.

Hoe Microscheurtjes Kunnen Ontstaan

  • Productie- en Transportproces: Tijdens de productie en het transport kunnen microscheurtjes ontstaan. Onze glas-glas zonnepanelen zijn zo ontworpen dat ze beter bestand zijn tegen deze risico’s.

Voor- en Nadelen van Glas-glas Zonnepanelen

  • Duurzaamheid vs. Kosten: Hoewel glas-glas zonnepanelen duurzamer zijn en een langere levensduur hebben, zijn ze vaak duurder dan de glas-folie variant. Dit is een afweging die consumenten moeten maken.
  • Bifaciale Technologie: Deze innovatieve technologie stelt de panelen in staat om zonlicht van beide zijden te absorberen, wat de efficiëntie verhoogt.
  • Kwaliteitsvariatie: Niet alle glas-glas panelen zijn superieur; sommige glas-folie panelen zijn ook uitstekend. Wij kiezen consequent voor de beste kwaliteit: enkel Tier 1-panelen ⍰

Robuustheid en Veiligheid

  • Weerbestendigheid: Onze glas-glas zonnepanelen zijn bijzonder bestand tegen extreme weersomstandigheden, wat hun levensduur verlengt.
  • Brandveiligheid: In vergelijking met glas-folie panelen bieden onze glas-glas zonnepanelen een hogere brandveiligheid door de niet-brandbare glazen achterzijde.

Persoonlijk Advies

We raden aan om contact op te nemen met onze gespecialiseerde adviseurs bij Verdasol om een dieper inzicht te krijgen in de specifieke voordelen van onze glas-glas zonnepanelen en hoe deze uw investering kunnen optimaliseren.

Meer weten over onze glas-glas panelen?