Enphase

januari 23, 2023 10:42 am

Enphase is opgericht in 2006 en ze hebben de zonne-energie branche veranderd door hun revolutionaire micro-omvormer technologie. De micro omvormers zetten de de zonne-energie ( DC stroom) gelijk om naar wisselstroom (AC) de vorm van elektriciteit die je kan gebruiken.

Het voordeel van dit systeem is dat de omvormers/ panelen niet met elkaar verbonden zijn. Mocht er dus 1 paneel niet goed werken of er is een storing dan heeft dit alleen betrekking op het paneel wat het niet goed doet / de micro-omvormer die een storing heeft,  de andere panelen hebben hier geen last van.

Een hogere productie, betere betrouwbaarheid en een intelligente oplossing is wat Enphase levert met de micro-omvormers. 

De Micro-omvormers van Enphase hebben een garantie van 25 jaar en passen op alle panelen die beschikbaar zijn op de markt.

Een ander voordeel is dat je makkelijk kunt uitbreiden. Stel je wilt 15 panelen maar om wat voor reden dan ook kies je er nu voor 10 kun je met Enphase makkelijk extra panelen met micro-omvormers bij plaatsen daar het letterlijk een “plug n play“ systeem betreft.

Na het plaatsen van de panelen meldt Verdasol jouw zonnepanelen aan bij de monitoring app van Enphase: Enlighten. Hierin kun je zien wat jouw panelen opleveren.