arrow bg-btn-energie clouds facebook-btn instagram-btn logo-contra scan-bg twitter-btn youtube-btn

Warmte

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfspand – klein of groot – op een duurzame manier te verwarmen. Door middel van een warmtepomp bijvoorbeeld, of met een CV-ketel of infraroodpanelen.

Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht en zet deze om in warmte. Eigenlijk volgens hetzelfde principe als dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. De installatie van deze duurzame verwarmingsbron kan een flinke investering zijn, maar de natuurlijke warmte die op deze energiezuinige manier wordt binnengehaald kost feitelijk niets en dat is terug te zien op de balans!

Het aanbod van warmtepompsystemen is divers en de aard van die systemen bepaalt de prijs ervan.

Neem contact op met onze energiecoach voor slimme, kostenbesparende adviezen over de beste verwarmingsoplossing voor uw bedrijf of onderneming. Zo kan het zijn dat er nieuwe waterleidingen aangelegd moeten worden; in combinatie met een warmte pomp is het in zo’n geval wellicht verstandiger om over te stappen op vloerverwarming. Onze energiecoach kijkt samen met u naar de beste energiebesparende mogelijkheden voor uw bedrijfspand.

CV-Ketels

CV-ketels zorgen voor een aangename leef- én werkomgeving. Ze zijn er in verschillende soorten en bovendien is het mogelijk om ze te kopen, huren of leasen.

Centrale verwarmingsketels zorgen via een buizensysteem dat de warmte wordt overgebracht naar alle ruimtes en kamers van een (bedrijfs)pand. De zogenaamde combiketels zorgen bovendien voor warm water uit de kraan. Binnen CV-ketels zijn er verschillende systemen en modellen.

Neem contact op met onze energiecoach voor advies over de beste CV-ketel voor uw pand. Bovendien kunnen wij helpen beslissen of het verstandig is om de CV-ketel te kopen, huren of te leasen. Daarnaast zorgen onze specialisten voor professionele installatie en jaarlijks onderhoud.

Infrarood panelen

Infraroodpanelen worden bevestigd aan het plafond of de muur en kunnen heel gericht verwarmen door infraroodstraling. Het voordeel hiervan is dat ze zuinig in gebruik zijn.

Een infraroodpaneel (IR) of warmtepaneel werkt anders dan ‘gewone’ verwarming. Bij reguliere verwarming wordt de lucht in de hele ruimte of kamer verwarmd. IR-panelen geven daarentegen stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer (bijvoorbeeld het bureau of de lunch-hoek). In die stralingswarmte is het comfortabel, zelfs al is de temperatuur eromheen lager. Maar, hoe groter de afstand tot het warmtepaneel, hoe meer dat warme gevoel verdwijnt. Het kan dan ook zijn dat deze panelen minder geschikt zijn als hoofdverwarming voor een heel (bedrijfs)pand, tenzij deze optimaal is geïsoleerd. Goed om te weten is dat IR-panelen zuinig in gebruik zijn doordat ze gericht verwarmen. Hierdoor kunnen ze met een veel kleiner vermogen toch hetzelfde comfort geven.

Interessant is ook de mogelijkheid om IR-verwarming te combineren met zonnepanelen; op deze manier verwarm je een (bedrijfs)pand zonder het milieu te belasten want er is  nauwelijks CO2-uitstoot. Angst voor schadelijke stralingen is niet nodig; anders dan bij terrasverwarmers en elektrische straalkachels is de langgolvige infrarode straling van de warmtepanelen niet schadelijk voor de huid.

Neem contact op met onze energiecoach om te bekijken of IR-panelen voor uw bedrijf een interessante en zuinige verwarmingsoptie zijn, al dan niet in combinatie met zonnepanelen.   

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze energiecoaches door uw gegevens in te vullen. Wij nemen direct contact op zodat we samen kunnen bekijken welke duurzame en kostenbesparende oplossingen het beste bij uw of uw onderneming of bedrijf passen.