Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?

augustus 21, 2023 11:39 am

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders het besluit tot de aanschaf van zonnepanelen uitstellen. De reden hiervoor is hun verwachting dat de prijzen in de komende jaren zullen dalen. Desondanks heeft het aantal zonnesystemen in Nederland zich verdubbeld. Vraag je jezelf nog steeds af waarom je binnenkort zou moeten overschakelen naar zonnepanelen? We hebben de voordelen voor jou op een rijtje gezet.

  1. Aantrekkelijk rendement
    Zonnepanelen vormen een investering, maar het voordeel is dat je de geïnvesteerde kosten kunt terugverdienen. Het rendement van een zonnedaksysteem schommelt rond de 10%. Bij Verdasol zijn we ervan overtuigd dat investeren in je woning voor een beter rendement een interessante keuze is.
  2. Waardeverhoging van je koopwoning
    Door te kiezen voor een duurzame aanpak en over te stappen op zonnepanelen, vergroot je de kans dat de waarde van je woning toeneemt. Woningen met zonnepanelen hebben doorgaans een beter energielabel. Als je over een aantal jaar besluit je huis te verkopen, zal dit een positieve invloed hebben op de verkoopprijs van de woning.
  3. Verminderde afhankelijkheid
    Wat bedoelen we hiermee? Je wordt minder afhankelijk van fossiele energiebedrijven. Met zonnepanelen op je dak wek je schone energie op, wat een groene keuze is. Het vermogen om je stroomverbruik volledig te dekken, hangt af van je verbruik en de beschikbare dakoppervlakte voor zonnepanelen. Wil je weten of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en of je kunt overstappen op groene stroom? Klik dan hier (hyperlink naar de relevante veelgestelde vraag).

Benieuwd naar de overige voordelen van zonnepanelen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om je te adviseren.