Kan ik niet beter wachten met zonnepanelen?

december 13, 2021 12:20 pm

Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders wachten met het aanschaffen van zonnepanelen. Waarom? Omdat zij denken dat de prijzen de komende jaren zullen dalen. Echter is het aantal zonnepanelen systemen in Nederland verdubbeld. Vraag jij je nog af waarom je binnenkort wilt overstappen naar zonnepanelen? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Het rendement is erg aantrekkelijk
Zonnepanelen zijn een investering, het voordeel is dat je het geïnvesteerde geld kan terugverdienen. Het rendement van een zonnedak ligt zo rond de 10%. Bij Verdasol zijn we er van overtuigd dat het interessant is om te investeren in je woning voor een beter rendement.

2. Verhoog de waarde van je koopwoning
Door te kiezen voor een groene aanpak en over te stappen naar zonnepanelen, verhoog je de kans dat de waarde van je woning stijgt. Woningen die voorzien zijn van zonnepanelen krijgen namelijk een beter energielabel. Dus mocht je er over een aantal jaar voor kiezen om je huis te verkopen, dan heeft dit positieve invloed op de verkoopprijs van de woning.

3. Je bent minder afhankelijk
Wat we hiermee bedoelen? De afhankelijkheid van de fossiele energiebedrijven. Met zonnepanelen op je dak wek je schone stroom op, hartstikke groen dus. Hoeveel stroomverbruik je precies kan dekken, ligt aan hoeveel stroom je verbruikt en het dakoppervlak wat beschikbaar is om zonnepanelen te plaatsen. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en je kan overstappen naar groen stroom? Klik dan hier. (hyperlink naar de laatste van veelgestelde vragen).

Benieuwd naar de overige voordelen van zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je graag.