arrow bg-btn-energie clouds facebook-btn instagram-btn logo-contra scan-bg twitter-btn youtube-btn

Warmte

Warmte pomp

Een warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht en zet deze om in warmte. Het is hetzelfde principe als dat van een koelkast, maar dan omgekeerd. Op een natuurlijke manier verkregen warmte, waarmee een hele woning of bedrijfspand verwarmd kan worden en voorzien van warm water. Heel behaaglijk!

De natuurlijke warmte die je binnenhaalt kost je feitelijk niets. Bovendien verbruikt de warmtepomp zo weinig elektriciteit dat straks niet alleen je energierekening een stuk lager uitvalt, maar ook dat het milieu aanzienlijk minder wordt belast. Ook als je geen groene stroom gebruikt. Vandaar dat de warmtepomp populair is. 

De meeste warmtepompsystemen bestaan uit twee delen. Een buitendeel dat koude lucht door het systeem blaast. En een binnendeel met een groot boilervat erin wat de cv-ketel vervangt. Om het hele huis of bedrijfspand goed te verwarmen kan het zijn dat er nieuwe waterleidingen aangelegd moeten worden. In combinatie met een warmtepomp is het beter om op vloerverwarming over te gaan. Wij adviseren je graag wat de beste energiebesparende oplossing voor jouw situatie is en welke duurzame mogelijkheden er nog meer zijn.

CV-Ketels

De centrale verwarmingsketelis het hart van een warme leefomgeving. De CV-ketel zorgt voor warm water, waarmee een pand verwarmd wordt. Een combiketel zorgt tevens voor het warme tapwater. Afhankelijk van je woon- of werksituatie kan je bij ons de beste CV-ketel kiezen. Wij helpen je bij het bepalen of je deze beter kan kopen, huren of leasen en daarnaast zorgen onze specialisten voor professionele installatie en jaarlijks onderhoud.

Infrarood panelen

Een infraroodpaneel (IR) of warmtepaneel wordt aan het plafond of aan de muur bevestigd en verwarmt een ruimte door infraroodstraling. Een infrarood paneel verwarmt in principe niet de lucht (convectie), maar verwarmt door straling. Hierdoor kan vaak met een veel kleiner vermogen snel hetzelfde comfort geleverd worden, maar als je bij een warmtepaneel wegloopt, is de warmte ook weg. Infrarood panelen kunnen voor het milieu een goed keuze zijn als bijverwarming of in ruimtes waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Als hoofdverwarming zijn deze panelen minder geschikt, tenzij het huis of kantoor optimaal geƏsoleerd is.

De combinatie van zonnepanelen en IR-verwarming is verwarming zonder CO2-uitstoot en dus milieuvriendelijk. Daarnaast is de langgolvige infrarode straling van de warmtepanelen niet schadelijk voor de huid, zoals terrasverwarmers en elektrische staalkachels wel kunnen zijn bij langdurige blootstelling.

Onze energiecoach kan voor je bekijken of IR-panelen interessant voor je kunnen zijn.Bewerken

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze energiecoaches door uw gegevens in te vullen. Wij nemen direct contact op zodat we samen kunnen bekijken welke duurzame en kostenbesparende oplossingen het beste bij uw of uw onderneming of bedrijf passen.