arrow bg-btn-energie clouds facebook-btn instagram-btn logo-contra scan-bg twitter-btn youtube-btn

Isolatie

Dak- muur- vloer- glasisolatie
De verwarming van de woning verbruikt het meeste energie in de woning. Daarom is woning- of bedrijfspand isolatie een goede en snelle manier om te besparen op de energiekosten en tegelijkertijd te genieten van een optimaal wooncomfort. Door de muren, vloeren of daken te isoleren wordt in de winter de kou buiten gehouden en hoeft er veel minder gestookt te worden. In de zomer blijven de geÏsoleerde ruimtes juist koel. De laatste jaren zijn de maatstaven voor Isolatie aanzienlijk aangepast in verband met de milieuvereisten. Veel woningen en bedrijfspanden voldoen hier niet aan, zeker de panden die voor 1980 gebouwd zijn. Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk, zoals dak-, vloer- en bodemisolatie en spouwmuurisolatie.

Dakisolatie
Via het dak gaat 30% aan warmte verloren door de stijging van warme lucht. Met goede dakisolatie kan je 30% besparen op de stookkosten door warmtebehoud. Dit kan oplopen tot 1000 euro per jaar en je verkrijgt meer woon- en werkcomfort en een gezondere leefomgeving zonder vocht en tocht. Daarnaast wordt er minder CO2 uitgestoten, wat bijdraagt aan een schoner milieu.

Vloer- en bodemisolatie
Vloeren zijn één van de grootste warmte verliezers in een woning of bedrijfspand. En geeft het gevoel van onbehaaglijke gevoel door optrekkend vocht dat zorgt voor kilte en kan op den duur vocht- en schimmelproblemen geven. In plaats van de thermostaat omhoog te draaien, is het veel voordeliger om de vloeren te isoleren. De temperatuur stijgt daarmee met 2-4 graden en wordt het een stuk behaaglijker in huis en bespaar je aanzienlijk op je gasverbruik.

Spouwmuurisolatie
Met spouwmuurisolatie in een hele woning of bedrijfspand wordt de kou buiten en de warmte binnen gehouden en bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Naast een lagere energierekening kan spouwmuurisolatie ook de oplossing zijn voor een ongezonde situatie veroorzaakt door tocht en vocht. Als u de verwarming aanzet blijft de warmte in de woning, zonder onnodig verlies en lagere stookkosten. Zo wordt er minder CO2 uitgestoten en helpt je mee aan een beter milieu

Isolerend glas en kozijnen
Er zijn meerdere soorten glasisolatie voor je huis mogelijk. Vroeger waren de ramen in huizen gemaakt van enkel glas. Door het dunne glas ging veel warmte verloren. Tegenwoordig is dubbel glas of zelfs HR++ glas de standaard. Het glas houdt warmte binnen en ook de vochthuishouding rond je ramen en kozijnen is veel beter. De energiebesparing die je realiseert met dubbelglas of HR glas is hoog. Het vervangen van ramen en kozijnen met dubbel glas is in veel gevallen de investering waard, ook al zijn ze nog niet versleten. De enorme energiebesparing zorgt voor een veel hoger rendement, waardoor de investering in korte tijd wordt terugverdiend.

Wilt u meer weten over de diverse vormen van isolatie? Neem contact met ons op.

Contact

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak? Vul hieronder uw gegevens in en wij
nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.