arrow bg-btn-energie clouds facebook-btn instagram-btn logo-contra scan-bg twitter-btn youtube-btn

Isolatie

Dak- muur- vloer- glasisolatie

De verwarming van de woning verbruikt het meeste energie in de woning. Daarom is woning- of bedrijfspandisolatie is een goede en snelle manier om te besparen op de energiekosten en tegelijkertijd te genieten van een optimaal wooncomfort. Door te muren, vloeren of daken te isoleren wordt in de winter de kou buiten gehouden en hoeft er veel minder gestookt te worden. En in de zomer blijven de geÏsoleerde ruimtes juist koel. De laatste jaren zijn de maatstaven voor Isolatie aanzienlijk aangepast in verband met de milieuvereisten. Veel woningen en bedrijfspanden voldoen hier niet aan, zeker de panden die voor 1980 gebouwd zijn. Er zijn verschillende soorten isolatie mogelijk, zoals dakisolatie, vloer- en bodemisolatie en spouwmuurisolatie. Onze isolatie-experts geven graag vrijblijvend advies welk type isolatie het meeste rendement zal opleveren en over de subsidiemogelijkheden om je huis te isoleren.


Dakisolatie

Via het dak gaat 30% aan warmte verloren door de stijging van warme lucht. Met goede dakisolatie kan je 30% besparen op de stookkosten door warmtebehoud. Dit kan oplopen tot 700 euro per jaar en je verkrijgt meer woon- en werkcomfort en een gezondere leefomgeving zonder vocht en tocht. Daarnaast wordt er minder CO2 uitgestoten, wat bijdraagt aan een schoner milieu. 

Voordelen van dakisolatie:

Voordelen dakisolatie

Besparing op energiekosten

Hoogwaardige kwaliteit isolatiemateriaal

Brandveilig materiaal

Gemiddelde jaarlijkse besparing 700 euro


Vloer- en bodemisolatie

Vloeren zijn één van de grootste warmteverliezers in een woning of bedrijfspand. En geeft het gevoel van onbehaaglijke gevoel door optrekkend vocht dat zorgt voor kilte en kan op den duur vocht- en schimmelproblemen geven. In plaats van de thermosstaat omhoog te draaien, is het veel voordeliger om de vloeren te isoleren. De temperatuur stijgt daarmee met 2-4 graden en wordt het een stuk behaaglijker in huis en bespaar je aanzienlijk op je gasverbruik.

Voordelen van vloerisolatie:

Geen warmteverlies via de vloer

Minder energieverbruik

Stuk behaaglijker

Afname gasverbruik met 325m3 

Gemiddelde jaarlijkse besparing 220 euro


Spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie in een hele woning of bedrijfspand wordt de kou buiten en de warmte binnen gehouden en bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Naast een lagere energierekening kan spouwmuurisolatie ook de oplossing zijn voor een ongezonde situatie veroorzaakt door tocht en vocht. Als u de verwarming aanzet blijft de warmte in de woning, zonder onnodig verlies en lagere stookkosten. Zo wordt er minder CO2 uitgestoten en helpt je mee aan een beter milieu  

Voordelen van spouwisolatie

Maximale energiebesparing

Hoogwaardig isolatiemateriaal

Voordeliger dan traditioneel materiaal

Vlamdovend/brandvertragend materiaal

Gemiddelde jaarlijkse besparing 600 euro


Isolerendglas en kozijnen

Er zijn meerdere soorten glasisolatie voor je huis mogelijk. Vroeger waren de ramen in huizen gemaakt van enkel glas. Door het dunne glas ging veel warmte verloren. Tegenwoordig is dubbel glas of zelfs HR++ glas de standaard. Het glas houdt warmte binnen en ook de vochthuishouding rond je ramen en kozijnen is veel beter. De energiebesparing die je realiseert met dubbelglas of HR glas is hoog. Het vervangen van ramen en kozijnen met dubbel glas is in veel gevallen de investering waard, ook al zijn ze nog niet versleten. De enorme energiebesparing zorgt voor een veel hoger rendement, waardoor de investering in korte tijd wordt terugverdiend.

Contact

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze energiecoaches door uw gegevens in te vullen. Wij nemen direct contact op zodat we samen kunnen bekijken welke duurzame en kostenbesparende oplossingen het beste bij uw of uw onderneming of bedrijf passen.