Benieuwd naar de werkwijze van Verdasol? Lees hieronder de stappen die we doorlopen. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan je graag te woord.
Hoe werkt het? in stappen
De eerste stap is gezet! Je hebt interesse in zonnepanelen? Een hele goede keuze en fijn dat je een aanvraag indient bij Verdasol. Aan de hand van je offerte aanvraag nemen wij telefonisch contact met je op.
De volgende stap is het adviesgesprek met onze adviseur. Voor dit adviesgesprek komen wij graag bij je langs. Zo kunnen we kijken naar het dak, de meterkast, routing van de kabel van en naar de meterkast en bespreken we jouw huidige verbruik, wat jouw eigen wensen en budget zijn.
Na het advies gesprek ontvang je een offerte. We maken een legplan en de offerte op maat. Dit doen we op basis van onze bevindingen en jouw wensen tijdens het adviesgesprek.
Zodra de offerte akkoord is, ontvang je een factuur voor de aanbetaling en gaan we verder met de technische intake. Voor de technische intake, ook wel technische schouw genoemd, maken we een nieuwe afspraak om bij je langs te komen. Er komt tussen de 6-8 weken na het goedkeuren van de offerte een Verdasol installateur controleren of alle afmetingen juist zijn, het kabeltraject en de meterkast besproken zijn. Is alles in orde? Dan gaan we door naar de volgende stap, de installatie. Mocht het zo zijn dat er iets niet in orde is, dan gaan we terug naar de tekentafel en ontvang je een nieuwe offerte met legplan.
De laatste en leukste stap is natuurlijk de installatie. Is de technische schouw in orde? Dan bellen we je voor de installatie afspraak en gaan we aan de slag. Let op: op dit moment zijn de wachttijden tussen de 12-16 weken. De schouw volgt binnen 6-8 weken na het goedkeuren van de offerte hierna houden we je zo veel mogelijk op de hoogte van de voortgang maar mocht je vinden dat dit te lang duurt kun je altijd een mail sturen aan support@verdasol.nl zodat ze je wat meer informatie kunnen verschaffen over de de huidige situatie.
Veelgestelde vragen
In Nederland zijn er geen landelijke subsidies meer voor zonnepaneeleigenaren. Wel bestaan er een aantal regelingen die de aanschaf van zonnepanelen een stuk aantrekkelijker maken. Het is namelijk zo dat de Belastingdienst zonnepaneeleigenaren ziet als ondernemers. Het is daarom mogelijk om de btw terug te vragen die je over de aanschaf en installatie hebt betaald.
Bij Verdasol helpen wij je graag een handje. We nemen het proces geheel kosteloos van je over.
De energie die je wint met zonnepanelen en teruglevert aan het energienet, wordt verrekend met je verbruik, dit noemen we salderen. De salderingsregeling maakt het nog aantrekkelijker om over te stappen naar een zonnedak. Maar wat is salderen en hoe werkt het? Wij leggen het je uit.
Wat is salderen?
Schijnt overdag de zon en maak je gebruik van bijvoorbeeld de vaatwasser? Dit stroom wordt dan direct verrekend met de energie die je opwekt. Als eigenaar van een zonnedak mag je aan het eind van het jaar de energie die je met je zonnepanelen hebt opgewekt, compenseren met de energie die je verbruikt hebt.
Terugleververgoeding
Het kan voorkomen dat je meer energie opwekt dan dat je afneemt van het energienet. Het is dan zo dat je opgewekte energie verrekend wordt totdat je verbruik op nul uitkomt. Het overschot aan energie dat je hebt opgewekt, geef je niet zomaar gratis aan het net. Hiervoor bestaat een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per energieleverancier verschillend.
Salderingsregeling
Er bestaan veel vragen over de salderingsregeling. Met name of deze regeling zal blijven bestaan. Kies je er in 2022 voor om zonnepanelen aan te schaffen? Dan zit je in ieder geval goed. Hoewel de wijziging nog niet definitief is, is de kans groot dat de salderingsregeling vanaf 2023 wordt afgebouwd. De vergoeding zal gelijkmatig lager worden, wat een extra reden is om niet te lang te wachten met zonnepanelen.
Uit onderzoek is gebleken dat veel Nederlanders wachten met het aanschaffen van zonnepanelen. Waarom? Omdat zij denken dat de prijzen de komende jaren zullen dalen. Echter is het aantal zonnepanelen systemen in Nederland verdubbeld. Vraag jij je nog af waarom je binnenkort wilt overstappen naar zonnepanelen? We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.
1. Het rendement is erg aantrekkelijk
Zonnepanelen zijn een investering, het voordeel is dat je het geïnvesteerde geld kan terugverdienen. Het rendement van een zonnedak ligt zo rond de 10%. Bij Verdasol zijn we er van overtuigd dat het interessant is om te investeren in je woning voor een beter rendement.
2. Verhoog de waarde van je koopwoning
Door te kiezen voor een groene aanpak en over te stappen naar zonnepanelen, verhoog je de kans dat de waarde van je woning stijgt. Woningen die voorzien zijn van zonnepanelen krijgen namelijk een beter energielabel. Dus mocht je er over een aantal jaar voor kiezen om je huis te verkopen, dan heeft dit positieve invloed op de verkoopprijs van de woning.
3. Je bent minder afhankelijk
Wat we hiermee bedoelen? De afhankelijkheid van de fossiele energiebedrijven. Met zonnepanelen op je dak wek je schone stroom op, hartstikke groen dus. Hoeveel stroomverbruik je precies kan dekken, ligt aan hoeveel stroom je verbruikt en het dakoppervlak wat beschikbaar is om zonnepanelen te plaatsen. Ben je benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en je kan overstappen naar groen stroom? Klik dan hier. (hyperlink naar de laatste van veelgestelde vragen).
Benieuwd naar de overige voordelen van zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren je graag.
Verdasol biedt drie verschillende typen garanties bij de aanschaf van zonnepanelen: installatie garantie, fabrieksgarantie en vermogensgarantie. Hoe dit werkt en wat het precies inhoudt leggen je graag hieronder uit.
Installatiegarantie
De naam zegt het eigenlijk al, bij Verdasol bieden we garantie op de installatie van de zonnepanelen. Mocht het zo zijn dat er iets mis is met je zonnepanelen en is dit te herleiden naar een installatiefout? Bij Verdasol bieden we je een kosteloze oplossing. De looptijd van de installatiegarantie telt 2 jaar.
Fabrieksgarantie
Bij Verdasol streven we naar de beste kwaliteit en uitmuntende service. Daarom bieden we fabrieksgarantie, ook wel productgarantie genoemd. Heb jij een defect zonnepaneel binnen 12 jaar? Geen zorgen, wij zorgen ervoor dat dit volledig kosteloos gerepareerd of vervangen wordt door de producent.
Vermogens Garantie
De vermogensgarantie is heel simpel gezegd de garantie die je ontvangt op het vermogen van de zonnepanelen. Bij Verdasol bieden we je kwaliteit en zekerheid. Met onze vermogensgarantie bieden we je zekerheid dat de zonnepanelen door de jaren heen nog minimaal functioneren. We bieden we een vermogensgarantie van 25 jaar.
Die kans is erg groot, mits je huiseigenaar bent. In Nederland is bijna ieder dak geschikt voor zonnepanelen. Maar hoe kom je er achter hoe geschikt het dak van jouw woning (of bedrijfspand) daadwerkelijk is? Er zijn een aantal factoren die bepalen hoeveel zonnestralen je dak kan opvangen: de richting en de helling van het dak, hoeveel schaduw valt er op het dak en hoeveel ruimte is er aanwezig voor zonnepanelen.
De richting en de helling van je dak.
Om de energieopbrengst te verhogen, is de richting en de helling van je dak belangrijk. Zo vangt een dak op het zuiden de meeste zon, maar een dak op het westen of oosten is over het algemeen ook geschikt. Een dak op het noorden vangt de minste zonnestralen, maar met een schuin dak aan twee kanten, betekent dat er ook een kant op het zuiden ligt. Tenslotte heeft de helling van je dak ook invloed op de energieopbrengst.
Hoeveel schaduw valt er op het dak?
Om zonne energie te winnen is het van belang dat er ook daadwerkelijk zon op je dak schijnt. Staan er obstakels rondom je huis of op je dak? Denk hierbij aan een boom in de tuin of een dakkapel op je huis of dat van te buren. Dit kan ervoor zorgen dat er minder zon op je dak schijnt, wat negatieve invloed heeft op de elektriciteitsopbrengst.
Schaduw op je dak hoeft niet direct te betekenen dat het niet mogelijk is om zonnepanelen aan te leggen. Bij Verdasol adviseren we je om eens in te gaten te houden hoe lang de zon per dag op je dak schijnt. Op basis van deze informatie kunnen we samen naar een oplossing zoeken. Bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen op een specifieke plaats van het dak.
Hoeveel ruimte is er aanwezig voor zonnepanelen?
Op de plek van een raam of kan je bijvoorbeeld geen panelen neerleggen.Veel schaduw of relatief weinig dakoppervlak kan resulteren in minder mogelijkheden om zonnepanelen neer te leggen. Je kiest natuurlijk niet voor niks voor zonnepanelen, het is van belang dat de installatie van zonnepanelen rendabel is.
Twijfel je of er voldoende ruimte aanwezig is voor zonnepanelen? Bij Verdasol leveren we maatwerk. We komen graag bij je langs voor een adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek kijken we naar het dak, hoeveel zonnepanelen je kan plaatsen en hoeveel energie je kan opwekken.