Blog Nieuws

Groene Bonus: Extra Hypotheek voor Duurzame Woningupgrades

Nieuwe Financieringsregeling Opent Deuren voor Duurzaam Wonen in 2024

In een recente wending, die vast en zeker de aandacht zal trekken van milieubewuste huiseigenaren en huizenkopers, heeft de overheid een substantiële verruiming van de hypotheekmogelijkheden aangekondigd. Komend jaar wordt het eenvoudiger dan ooit om uw huis energiezuiniger te maken met duurzame technologieën zoals zonnepanelen, thuisbatterijen en warmtepompen.

Tot €50.000 Extra Hypotheek voor Verduurzaming van uw Woning

Vanaf 1 januari 2024 worden de teugels van de hypotheeknormen versoepeld, waardoor potentiële en bestaande huiseigenaren tot €50.000 extra kunnen lenen. Deze maatregel is een direct gevolg van de nieuwe beleidsvoornemens gecommuniceerd door minister De Jonge, en vormt een financiële stimulans voor het installeren van energie-efficiënte voorzieningen zoals zonnepanelen, door bedrijven als Verdasol aangeboden, en andere groene innovaties in Nederlandse huishoudens.

Aanscherping van Hypotheeknormen Gestimuleerd door Loonstijging en Energiebesparing

Het Nibud, dat jaarlijks de leennormen evalueert, neemt de verwachte loonstijging en de potentie voor energiebesparing in acht. Dit is in lijn met de CPB-projecties die een loonstijging van 5,2% voor 2024 voorspellen. Met deze beleidswijziging kunnen kopers en huidige woningeigenaren meer investeren in energiezuinige oplossingen die bijdragen aan een lagere energierekening.

Verduurzaming Afhankelijk van het Energielabel

Een woning met een hoge energieprestatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De nieuwe regeling maakt het mogelijk om afhankelijk van het startlabel, een hoger bedrag te lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit maakt de keuze voor een groenere woning, met bijvoorbeeld een warmtepomp of een thuisbatterijsysteem, niet alleen duurzaam maar ook financieel aantrekkelijk.

Een Betere Energieclassificatie Vertaalt zich in Meer Leenruimte

Bij het financieren van een energiezuinig huis, bepaalt het energielabel E, F, of G de basis van de leennormen voor 2024. Een hogere energieclassificatie zal resulteren in meer hypotheekruimte, een beleid dat huishoudens aanmoedigt om te investeren in energie-efficiëntie en duurzame woonoplossingen.

Deze ontwikkeling biedt een significante kans voor huiseigenaren en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Voor meer informatie over hoe u kunt profiteren van de nieuwe hypotheekregels door het installeren van duurzame technologieën zoals die van Verdasol, kunt u contact opnemen met onze experts.

Energielabel woningExtra leenbedrag t.o.v. woning met het label E, F of GExtra leenbedrag voor energiebesparende maatregelen
E, F, G0 euro20.000 euro
C, D5.000 euro15.000 euro
A, B10.000 euro10.000 euro
A+, A++20.000 euro10.000 euro
A+++30.000 euro10.000 euro
A++++40.000 euro0 euro
A++++ met energieprestatiegarantie voor ≥ 10 jaar50.000 euro0 euro